Trending Bitcoin News and Market Sentiment, Weekly Edition 6 september 2020: DeFi laat leeglopen naar Prik Etherische Bubbel en Bitcoin Verliest Grip op $10.000, maar lange-termijn Houders zijn niet terugdeinzen.

Veröffentlicht von
    • Vrijdag en zaterdag zagen we enorme verliezen op de crypto-markt omdat ongeveer 20% van de kapitalisatie werd afgeworpen in het kielzog van de krimpende Defi opgesloten waarden
    • Om de verliezen te vermijden, worden de houders en de speculanten op lange termijn niet gestoord, en zien dit slechts als een tijdelijke heropleving

De stieren in het weekend kwamen zeker niet naar buiten om te spelen, want een vreselijke glijbaan op vrijdag, op een dag dat de Amerikaanse beurzen ook crashte, leidde ertoe dat Bitcoin zich helemaal terugtrok van USD 12.000 naar USD 10.500, en Ethereum ook nog eens rond de 400 dollar van een hoogtepunt van USD 470.

Zaterdag bracht geen enkele adempauze, want Bitcoin bleef dreigen met 10.000 dollar om uiteindelijk het dieptepunt van 9.875 dollar (CoinDesk) te bereiken, terwijl ETH zelfs een duikvlucht nam naar 330 dollar – allemaal in een paar dagen tijd, amper een halve week na het registreren van hun respectievelijke jaarlijkse hoogtepunten. Het is inderdaad een enorme verandering in situaties sinds we het laatste wekelijkse inzicht publiceerden dat een lijst van sterke koopsignalen opleverde, zelfs toen we de USD 12.000 voor Bitcoin naderden.

Het zou echter wel leuk zijn om naar de omvang van deze pullback te kijken. Zo zien we bijvoorbeeld dat op het moment dat dat dieptepunt voor Bitcoin werd bereikt, de BitMEX-liquidaties ver onder de 40 miljoen dollar lagen. Dit is nauwelijks het volume dat we gewend zijn te zien tijdens een massale koersbeweging, want in het recente verleden werden grote contracten van 100 miljoen dollar gemakkelijk weggevaagd op ’s werelds grootste futuresplatform.

Dus wat suggereren de cijfers? Wij denken dat het een duidelijke verkoopdruk op de spotmarkt is, zodra kortetermijnbeleggers de bewegingen zagen van scalpers die posities boven de USD 11.000 innamen, was de kniestootreactie om hun verliezen te beperken en te wachten tot de val uit te voeren. Het is ook belangrijk om op te merken dat USD 10.500 een enorm psychologisch weerstandspunt is dat de pijnniveaus sinds 2017 heeft bewezen.

Als je bedenkt dat er in 2018 en 2019 veel nieuwe walvissen zouden zijn gekocht, dan is 12.000 dollar een enorm verleidelijk niveau om winst te maken als je met 5.000 dollar of meer naar binnen gaat.

Voeg daarbij de zeer duidelijke gegevens die aantonen dat de Bitcoin-mijnwerkers zelf in de rij staan om wat winst te boeken, met on-chain dataprovider CryptoQuant die de verzamelde informatie over mijnbouwpools deelt. CEO Ki Young-Ju zei:

„Mijnwerkers sturen periodiek een bepaalde hoeveelheid BTC naar beurzen, dus ze hebben al een grote hoeveelheid BTC in de beurs. Wanneer ze beslissen om te verkopen, lijkt het erop dat ze een relatief grote hoeveelheid BTC’s naar andere portemonnees sturen, en sommige van hen gaan naar de beurs“

Maar nogmaals, niet iedereen is het er mee eens dat het allemaal zo duidelijk is. Poolin vice-president Alejandro De La Torre zelf heeft gezegd dat de uitstroom van mijnwerkers niet zo duidelijk zal zijn, en dat er veel veronderstellingen moeten worden gemaakt om hun cijfers te analyseren. Hij ontkende ronduit dat CryptoQuant niet eens Poolin-portemonnees kent:

„Ik kan je geruststellen dat CryptoQuant NIET weet welke portemonnees Poolin bezit. Misschien is het een handvol (grote) mijnwerkers die ze volgen… zelfs nog, veel aannames.“

Als we nu kijken naar Ethereum, waarvoor velen zelfs deze week zeiden dat een potentiële tweede ronde van Flippening op de kaarten zou kunnen staan (waar het de Bitcoin zou kunnen verdringen als de digitale asset met het grootste aandeel in termen van marktkapitalisatie), zullen de ETH-houders lichtelijk gedefleerd zijn. ETH-handelaar en beïnvloeder Byzantine General zei dat dit een waarschijnlijk volgende doelwit van zelfs 290 dollar zou kunnen betekenen. Hij zei:

„Ik heb geleerd dat dit een ‚opgaande, rechthoekige, verbredende formatie is. Heel typisch na een uptrend, en een vrij neutraal patroon: 55% van de tijden breekt naar boven uit. Maar man, 360 beter vasthouden of anders gaan we recht op 290, mogelijk 250.“

Het goede wat we hier echter willen zeggen is dat al deze sterke punten nog steeds gelden. De gebroeders Winklevoss, die zeiden dat Bitcoin waarschijnlijk 500.000 dollar zou gaan kosten als de regeringen het zouden gaan opnemen in de valutareserves, zullen zeker niet van gedachten veranderen, zelfs niet na deze sterke terugtrekking. Tegelijkertijd zal ook data-analysebedrijf Ecoinometrics, dat zei dat 2020 zou eindigen op 41.000 dollar (dat is iets meer dan twee keer zoveel als het huidige record), zich aan hun pistolen houden.

Bitcoin maximalist Max Keiser, de gastheer van RT, zal wijzen op de recente flirt met Warren Buffett in Japan als een duidelijk signaal dat zelfs fiat stalwarts Amerikaanse dollars beginnen af te sluiten en dat zal de alertheid zijn om in nieuwe all-time highs voor Bitcoin te verwelkomen.

De ellende voor Ethereum kan ook beter nieuws betekenen voor Bitcoin, zoals de Amsterdamse beurscommentator en fulltime handelaar Michael van de Poppe verklaarde:

„Ten slotte, de liquiditeit op het laagste niveau genomen. Terugvordering van $10.000 zou een S/R flip betekenen en een zeer waarschijnlijke kans dat we op zoek gaan naar liquiditeit boven de range highs. Dat zou geschikt zijn voor een sprong naar $10.750-10.900 en de meerderheid van de markten zou 25-40% stuiteren.“